#Duurzaam Bouwen

Circulaire koplopers gezocht!

​Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, WoningbouwersNL en IVBN zoeken circulaire bouwprojecten. In 2022 starten deze organisaties samen met het Ministerie voor Binnenlandse Zaken het Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen. Doel is 50% circulair te zijn in 2030 en een volledig circulaire economie in 2050. Daarom zijn de organisaties op zoek naar ambitieuze koplopers die met hun circulaire projecten het goede voorbeeld geven.

Versnellen

De brancheverenigingen willen graag samen met partijen uit de markt woningbouwprojecten starten die circulair, schaalbaar, herhaalbaar en/of (op termijn) betaalbaar zijn. De ervaringen uit deze pilots worden gedeeld met de leden van de brancheverenigingen, met de bouwbedrijven en betrokken overheden. Zo moet er een versnelling komen richting een volledig circulaire economie.

Informatie en aandacht

Bedrijven die zich met hun project aanmelden, krijgen als eerste toegang tot alle informatie en bijeenkomsten die door het Lente-akkoord 2.0 worden georganiseerd. Er is overleg en uitwisseling met andere koplopers en de circulaire projecten die meedoen worden nauwgezet gevolgd en krijgen volop aandacht tijdens bijeenkomsten en in de media.

Meer informatie en aanmelden

Binnen het Lente-akkoord 2.0 is ruimte voor 40 koplopers. De eersten hebben zich al gemeld. Meer informatie is te verkrijgen via programmabegeleider Sander Woertman, s.woertman@neprom.nl. Aanmelden kan ook via dit mailadres.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.