#Duurzaam Bouwen

Circulaire platdakbedekking van restafval

Wienerberger en Leadax brengen samen een nieuwe, circulaire platdakbedekking op de markt: Leadax Roov.

Reststroom uit veiligheidsglas

De dakbedekking is gemaakt van PVB-folie uit veiligheidsglas. Dit folie maakt glas voor bijvoorbeeld gebouwen en auto’s sterker. Het dient nu als belangrijkste grondstof voor de Leadax Roov dakbedekking.

MilieuPrestatie Gebouwen

De nieuwe dakbedekking heeft een levensduur van minimaal 30 jaar en is daarna zelf ook weer recyclebaar. Dat heeft een gunstige invloed op de MilieuPrestatie Gebouwen. Leadax Roov wordt zonder vuur of hitte aangebracht. De verwerkingsproducten voor de dakbedekking zijn waar mogelijk ook uit PVB-resten gemaakt.

Wit dak

De dakbedekking is wit, voor een hoge reflectiewaarde. Daardoor wordt het binnen minder snel warm. Volgens de producenten is een witte ondergrond bovendien gunstig voor PV-panelen. De productie van de dakbedekking vindt plaats in Nederland en in Ede is inmiddels het eerste dak bekleed met het nieuwe product.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.