#Duurzaam Bouwen

Circulariteit verwerkt in Greenworks-score

Velux dakraam van reclaimed hout bij de presentatie in 2018. (Foto: Paul Diersen)

Raab Karcher, Velux en NIBE testten samen een door Platform CB’23 onafhankelijk ontwikkelde branchestandaard voor het meten van circulariteit.

Na een praktijktest met een dakraam van reclaimed hout, is de conclusie dat deze Leidraad Meten van circulariteit, een transparant en praktisch toepasbaar instrument is om vast te stellen hoe circulair iets is. De meetmethode is vanaf nu verweven in de Greenworks-score van bouwmaterialenhandel Raab Karcher.

Circulariteit onderbouwen

Dit biedt fabrikanten de mogelijkheid de circulariteit van hun product neutraal te onderbouwen. Opdrachtgevers, bouwers en architecten kunnen aan de hand van deze onafhankelijke en breed gedragen meetmethode eenvoudig zien hoe circulair een product is.

De Greenworks-score van het Velux dakraam van reclaimed hout werd vergeleken met een standaard dakraam en daaruit bleek dat er nauwelijks verschil in zat. “Dat was voor ons een duidelijk teken dat binnen de Greenworks-score circulariteit nog niet goed meetbaar was, iets wat we natuurlijk wel graag wilde realiseren”, aldus Gerhard Hospers, adjunct-directeur Greenworks.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.