#Duurzaam Bouwen

Compensatiesteen het duurzaamste bouwproduct

Compensatiesteen is het meest duurzame bouwproduct in al zijn toepassingen, zowel bij dragende als niet-dragende wanden. Dit is onafhankelijk aangetoond door het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie).

Compensatiesteen heeft weinig primaire grondstoffen nodig. 30 procent van de grondstoffen bestaat uit secundair toeslagmateriaal; dit zijn gerecyclede en opgewaardeerde reststoffen uit de staalindustrie. Compensatiesteen wordt niet geproduceerd door traditionele productieprocessen die fossiele brandstoffen verbruiken, maar wordt enkel verhard door pure CO2. Hiermee haalt Compensatiesteen significante hoeveelheden CO2 (250 kg/m3 Compensatiesteen) permanent uit het systeem.

DUBOkeur®

Voor een onafhankelijke onderbouwing van de duurzaamheid van Compensatiesteen heeft De RuwBouw Groep de levenscyclusanalyse laten analyseren en certificeren bij het NIBE. Het kent een LCA-score (shadowprice per functional unit) van 0,77 euro. Daarnaast heeft Compensatiesteen het DUBOkeur® ontvangen voor elk van zijn toepassingen, zowel dragend als niet-dragend.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van de milieuscores op www.drbg.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.