#Duurzaam Bouwen

Cursus Verdienen met verduurzamen

Elke klant heeft een andere motivatie om te verduurzamen. Weet je wat je klant triggert, dan kun je inspelen op zijn of haar wensen. In de cursus ‘Verdienen met verduurzamen in de bouw’ doen aannemers kennis en inspiratie op hoe je duurzame beslissingen beschouwt, berekent en beargumenteert.

Alle techniek is beschikbaar, maar verduurzaming verkopen én er zelf aan verdienen vergt meer en andere kwaliteiten dan alleen technische. Een duurzaam project vraagt vooral om sociale innovatie, om een open houding voor nieuwe ideeën en vernieuwing.

De cursus ‘Verdienen met verduurzamen in de bouw‘ brengt een combinatie van kennis over klantinzicht en psychologie van verkopen, inzicht in kostenoptimalisatie voor duurzaam renoveren, marketing en ondernemen om kopers te overtuigen en inzicht hoe je een sluitende businesscase maakt.

Bouwprofessionals

De cursusinhoud is speciaal ontwikkeld voor aannemers en andere bouwprofessionals en zit boordevol kennis voor de aanpak om (renovatie-)projecten financieel gezond uit te voeren én er aan te verdienen. Beide cursusleiders hebben een jarenlange ervaring met de bouwpraktijk.

Try-out

Afgelopen november is de cursus als try-out gegeven aan 23 deelnemers die het programma met een 7,8 beloonden. Verschillende cursisten spraken over nieuwe inzichten en frisse blikken: “Een verfrissende combinatie van bouwmanagement/techniek en communicatie/marketing.” En: “Met deze cursus krijg je een handreiking hoe je rekenmethodieken als de TCO inzet om je investering te relativeren en ook hoe het brein van de potentiële koper functioneert. Daar kun je slim op inspelen.” Tijdens de lesavonden is er veel ruimte om online samen te werken en te discussiëren.

Cursusleiders

De cursus is een product van de samenwerking tussen Saskia de Jong en Carl-peter Goossen. De Jong is marketeer en media-expert in het technisch mkb, zij steekt in vanuit marketing en klantpsychologie. Goossen is bouwkundig ingenieur en architect en houdt zich bezig met diepgaande innovatie in de bouw. Hij steekt in vanuit bouwmanagement en techniek.

4 online avonden

De cursus Verdienen met verduurzamen in de bouw omvat 4 online avonden in maart (3, 9, 17 en 24 maart van 19:00 tot 21:30 uur), een online kennismaking vooraf en een terugkommiddag nadien. Deelnemers krijgen een werkboek thuisgestuurd en hebben toegang tot een online leeromgeving.

Webinar

Als inleiding op de cursus geven de cursusleiders op 27 januari van 11:30 tot 12:30 uur een webinar zodat je kunt kennismaken met de inhoud van de cursus en met de cursusleiders. Meedoen aan het webinar is gratis en verplicht je tot niets.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.