#Duurzaam Bouwen

Dakraam reageert op binnenklimaat

Velux komt dit najaar met een dakraam dat automatisch bediend kan worden op basis van temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Hiervoor gaat de dakraamspecialist een samenwerking aan met Netatmo, het smart home bedrijf dat in Nederland vooral bekend is van haar slimme thermostaat.

De eerste Velux Active met Netatmo producten worden in de herfst van 2017 gelanceerd, zo is bekendgemaakt op de Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas (VS). Er komt een wifi-adapter en slimme bediening voor de Integra dakramen en zonwering met een bijbehorende app voor iOS en Android. Gebruikers kunnen dakramen en zonwering bedienen op basis van verschillende parameters voor binnenklimaat, zoals temperatuur, daglichtniveau, vochtigheidsgraad en CO2-niveaus. Daardoor kan op elk moment een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd.

Smart home

Naar verwachting worden smart homes en home automation de komende jaren de grote trend in de consumentenmarkt. De smart home omzet zal in 2020 naar verwachting verviervoudigd zijn tot ongeveer 60 miljard euro (Statista, 2016), nu steeds meer apparaten online en met elkaar verbonden zijn. Als onderdeel van haar strategie op het gebied van smart homes en ‘Internet of Things’, kondigde de Velux in juni 2016 ook al een samenwerking aan met Apple, om producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor het smart home platform Apple HomeKit.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.