#Duurzaam Bouwen / Partnercontent

De beste tips voor een duurzaam kantoor

We kunnen al op steeds meer manieren rekening houden met duurzaamheid. Maar niet alleen in het dagelijks leven is dit mogelijk, ook in het bedrijfsleven. Als ondernemer is het ook op verschillende manieren mogelijk om duurzamer te worden. Zo is een duurzaam kantoor bijvoorbeeld goed te realiseren. Vind je jouw huidige kantoor nog niet duurzaam genoeg? Dan is het een idee om hier verandering in te brengen. De beste tips voor een duurzaam kantoor? Je leest het hieronder!

Zonnepanelen

Een van de meest effectieve manieren om je kantoor duurzaam te maken, is met behulp van zonnepanelen. Als je dit momenteel nog niet op je kantoorpand hebt, dan is dit absoluut iets om over na te denken. Zonne-energie is duurzaam omdat er bij het opwekken hiervan geen milieuvervuilende stoffen vrijkomen. Bovendien bespaar je honderden euro’s op je energierekening als je hiervoor kiest en geniet je jarenlang van gratis stroom omdat de terugverdientijd niet zo lang is.

Duurzame zonwering

Waar je op kantoor ook niet zonder kan, is zonwering. Dit is van belang omdat je op deze manier zorgt voor een aangenamere temperatuur in je pand. Je bespaart op deze manier eenvoudig op de energiekosten omdat je met zonwering de warmte langer binnenhoudt en de verwarming dus niet heel hoog hoeft te zetten. Daarnaast heeft het ook een positief effect op je privacy, want met de juiste zonwering bepaal je zelf in hoeverre mensen je pand binnen kunnen kijken.

Om je kantoor te verduurzamen, is het een aanrader om te kiezen voor duurzame zonwering. Dit is tegenwoordig al een mogelijkheid en hiermee draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Duurzame zonwering werkt vaak op zonne-energie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rolluiken op zonne-energie. Deze rolluiken zijn volledig energieneutraal en hebben een isolerende werking. Vind je deze vorm van zonwering interessant? Neem dan een kijkje bij de Zonweringfabriek.

Milieuvriendelijke kantoormeubelen

Je kantoor verduurzamen is ook mogelijk met milieuvriendelijke kantoormeubelen. Kantoormeubelen spelen een grote rol in je kantoor, dus het is goed om hierbij rekening te houden met het milieu. Het is een mogelijkheid om voor tweedehands kantoormeubelen te gaan, aangezien je de meubelen dan een langere levensduur geeft en duurzaam bezig bent. Kiezen voor duurzaam materiaal bij je kantoormeubelen is ook een optie. Denk hierbij aan hout, bamboe of rotan.

Duurzame verlichting

Wil je jouw kantoor duurzamer maken, dan is het ook goed om aan de slag te gaan met de verlichting. Wat hierbij een goede tip is, is kiezen voor ledverlichting. Deze soort verlichting is enorm milieuvriendelijk, waardoor je hiermee een goede keuze maakt. Ledverlichting is goed voor het milieu omdat het een lange levensduur heeft en daarnaast maar weinig milieuonvriendelijke stoffen bevat. Naast het feit dat ledlampen beter zijn voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen, bespaar je hiermee ook op de energiekosten, worden ze minder warm en zijn ze te koop in talloze soorten.

Met een of meerdere van deze tips zorg je ervoor dat jouw kantoor snel duurzamer wordt. En hoe duurzamer je kantoor, hoe beter dit is voor het milieu. En dat niet alleen, want zo zorg je er ook nog eens voor dat de energiekosten van je bedrijf worden verlaagd. Een win-winsituatie!

Dit artikel is partnercontent van De Zonwering Fabriek

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.