#Duurzaam Bouwen

De zin en onzin van NOM-renovaties

Dit zijn niet de woningen waar het om gaat.

De zin en onzin van NOM-renovaties staan centraal tijdens het gelijknamige webinar van Eisma Bouwmedia en Kingspan Unidek. Op donderdag 21 november gratis online te volgen van 12.30 tot 13.30 uur.

Woningen in één keer renoveren naar Nul op de Meter blijkt in de praktijk financieel vaak niet haalbaar. Met een goede aanpak is dat ook niet nodig en kan een renovatie prima in meerdere stappen gebeuren. De tussenstappen moeten dan wel zogenoemde ‘no-regret’-maatregelen zijn: maatregelen die passen in het eindplaatje van de energieneutrale woning en die niet bij een latere stap weer over hoeven te worden gedaan. Dat voorkomt kapitaalvorming.

Tussenstappen

In het webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’ nemen drie sprekers de verschillende mogelijkheden voor energieneutrale renovaties onder de loep. Zij gaan in op welke tussenstappen mogelijk zijn en wat per stap de aandachtspunten, de kosten en de te verwachten prestaties zijn.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Sprekers

Adviseur Chiel Boonstra van Trecodome deelt zijn ruime ervaringen met NOM-renovaties en de aandachtspunten en keuzes daarin. Boonstra heeft samen met Kingspan Unidek een stappenplan uitgewerkt voor een fasegewijze aanpak. Hij gaat ook in op de energiedragers van de toekomst. Want heeft die gasleiding geen tweede leven?

Jan Leistra, manager vastgoed van woningcorporatie Wold en Waard, vertelt over de ervaringen die deze corporatie heeft opgedaan met NOM-renovaties en met stapsgewijze renovatie.

Cees van Dillen, directeur van Bouwbedrijf Van Dillen en van Prefab Fabriek Culemborg, gaat in op de uitvoering van energieneutrale renovaties en de specifieke aandachtspunten van een stapsgewijze aanpak.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.