#Duurzaam Bouwen

Den Braven over luchtdicht bouwen

Advies, concepten, uitvoering, garanties: leveranciers op het gebied van luchtdicht bouwen doen meer dan alleen producten leveren. Tot slot in deze serie: Den Braven.

“We merken dat de welwillende aannemer steeds meer wil leren over luchtdicht bouwen. Want vaak heeft hij wel de klok horen luiden, maar weet hij niet precies waar de klepel hangt. Daarom bieden we hem een concept aan waarbij we met hem de kwetsbare details doornemen en adviseren welke producten toegepast kunnen worden”, zegt Ruud Schrama, manager business development Benelux bij Den Braven.

Vakhandel

Den Braven levert haar Zwaluw-assortiment aan luchtdicht gecertificeerde schuimen en coatings, kitten en banden aan de ijzerwarenvakhandel die deze toeleverancier inschakelen om aannemers te assisteren bij projecten. “Wij willen niet rechtstreeks aan de aannemer leveren, omdat we een goede relatie onderhouden met de vakhandel. We nemen de vertegenwoordigers van onze klant altijd mee naar de bouwplaats als we de aannemer assisteren en adviseren bij de montage. Meestal doen wij het eerste kozijn voor en daarna is de aannemer zelf aan bod. Wij hebben geen montageteams, omdat we de vakhandel niet in de wielen willen rijden”, aldus Schrama.

Productgarantie

Den Braven verleent een productgarantie, mits de materialen op een juiste wijze zijn aangebracht en onder correcte omstandigheden. “Kijk, als een onjuist product is toegepast of verkeerd aangebracht en de luchtdichting werkt niet naar behoren, dan kunnen wij daar geen verantwoordelijkheid voor nemen. Via demo’s, instructievideo’s en duidelijke handleidingen wijzen wij de aannemer op de juiste manier van productverwerking. Zodoende behoeden we de aannemer voor faalkosten.” Verder is het mogelijk om een derde partij een tussentijdse scan te laten uitvoeren om te zien of de luchtdichting correct wordt uitgevoerd.

Lees het hele artikel ‘Toeleveranciers ontzorgen’ in Aannemer oktober. Het vakblad elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.