#Duurzaam Bouwen

Drentse proeftuin voor circulaire woningbouw

Campagnebeeld Drenthe Woont Circulair.

Drentse woningcorporaties zoeken zes marktpartijen die willen pionieren en experimenteren in Drenthe Woont Circulair. Dat is een nieuwe proeftuin met daarbinnen zes verschillende pilotprojecten, zowel nieuwbouw als renovatie. Het gaat in totaal om 70 nieuwbouwwoningen en 40 sloopwoningen, verspreid door de provincie.

Doel is circulair bouwen betaalbaar, herhaalbaar en opschaalbaar te maken voor de hele corporatiesector. “Wij bieden de projecten, budget en onze kennis. Van marktpartijen vragen we om hun kennis, idee├źn en innovatieve concepten in te brengen”, zo licht Jaap Boekholt, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Volmacht, toe.

Aanmelden

Marktpartijen die binnen de proeftuin Drenthe Woont Circulair een kans willen maken op het bouwen van circulaire sociale huurwoningen kunnen zich aanmelden via de website voor de startbijeenkomst op donderdag 26 september. Eind november vindt de eindselectie plaats. Tien geselecteerde consortia pitchen dan hun voorstel.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.