#Duurzaam Bouwen

DUBOkeur voor Kingspan TEK

Kingspan TEK heeft als eerste fabrikant het DUBO milieukeurmerk behaald in de categorie dragend en geïsoleerd buitengevelsysteem. Met het DUBOkeur van NIBE toont Kingspan TEK aan dat haar hoogwaardige bouwsysteem van geïsoleerde constructiepanelen voor wand en dak tot de meest milieuvriendelijke in hun toepassing behoort.

“Het NIBE beoordeelt al jaren bouwproducten op duurzaamheid. De stap naar een DUBOkeur® voor bouwsystemen is een logische vervolgstap en schaalsprong”, meent commercieel directeur Jörg Blass van NIBE. “Een gebouw bestaat namelijk uit meerdere producten die vaak in directe verbinding met elkaar staan. Daardoor kunnen de levensduur en recyclebaarheid van een dergelijk systeem anders zijn dan bij de afzonderlijke producten. Voor een goede beoordeling van de milieu-impact van een gebouw maken we deze effecten sinds kort ook op systeemniveau inzichtelijk.”

Luchtdichte schil met minimale koudebruggen

Het behaalde DUBOkeur bewijst dat het Kingspan TEK Bouwsysteem een uitstekende milieubewuste keuze is. De kracht van het systeem is de combinatie van de sandwichopbouw van OSB/3 plaatmateriaal en een harde polyurethaankern met een lambda‐waarde van 0,023 W/mK. Door de gesloten celstructuur circuleert er binnenin de panelen geen lucht, terwijl de geïsoleerde verbindingsveren zorgen voor een luchtdichte schil met minimale koudebruggen.

Het bouwsysteem wordt in een geconditioneerde omgeving geproduceerd. Het is licht en slank, dat beperkt de materialen, het transport en het afval. Het gaat bovendien de gehele levensduur van een woning mee en voldoet aan de allerhoogste bouweisen.Wie dit bouwsysteem toepast bereikt een optimale energieprestatie met een duurzaam karakter. Alle projecten worden ontworpen, gecoördineerd en uitgevoerd door een landelijk team van getrainde en gecertificeerde partners.

Meest milieuvriendelijke keuze

DUBOkeur is een milieukeurmerk van NIBE, het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie. Doel is om aan te tonen dat het bouwproduct in zijn toepassing de beste keuze is als het gaat om milieu en gezondheid. NIBE doet wetenschappelijk onafhankelijk onderzoek naar duurzame bouwproducten. Het instituut voert hiervoor een levenscyclusanalyse (LCA) uit van het product waarmee de milieu-impact wordt bepaald. Vervolgens wordt het getoetste product vergeleken met de milieu-impact van soortgelijke producten in dezelfde toepassing. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor DUBOkeur certificering. Meer informatie op www.nibe.info.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.