#Duurzaam Bouwen

DUBOkeur voor Knauf Hybride Circulaire Wandsysteem

Het Hybride Circulaire Wandsysteem dat Knauf aan het begin van dit jaar introduceerde in samenwerking met New Horizon, heeft van het Nibe het DUBOkeur gekregen.

Oude gipskartonplaten die uit een bestaand gebouw worden gedemonteerd, worden in het Knauf Hybride Circulaire Wandsysteem toegepast als eerste laag beplating. Dit eerder gebruikt materiaal bevat voldoende kwaliteit, waardoor ook prestaties in een tweede levenscyclus zijn gegarandeerd. De tweede plaatlaag bestaat uit nieuwe gipskartonplaten, waardoor het systeem ook optisch niet is te onderscheiden van een conventioneel wandsysteem.

Lagere milieubelasting

Uit toetsing van de levenscyclusanalyse (LCA) door adviesbureau Nibe blijkt dat het wandsysteem tot de milieutechnische top behoort. Het DUBOkeur bevestigt dat het product met 25% lagere milieubelasting een duurzame keuze is binnen het toepassingsveld systeemwanden met hogere prestatie-eisen. Het merk wordt uitsluitend toegekend aan producten die aan de hoogste milieuclassificaties voldoen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.