#Duurzaam Bouwen

Duurzaam alternatief voor de keuken

TRIBOO heeft een duurzaam alternatief voor de keuken bedacht: de NeverEnding Kitchen. Greentogether biedt deze keuken nu ook aan voor de ecologische corporatiewoning.

“Met de NeverEnding Kitchen faciliteren we een leven lang kookplezier. Samen met klanten zorgen we goed voor onze grondstoffen. De keuken is namelijk helemaal gemaakt van afval uit reststromen van natuurlijke cellulosevezels”, vertelt Martijn Vinke, Directeur TRIBOO. “De keuken is zo opgebouwd dat we deze volledig kunnen demonteren en opnieuw inrichten naar de wens van dat moment.”

Corporatiewoning

“Dat sluit natuurlijk perfect aan bij onze ecologische corporatiewoningen. Deze zijn maximaal circulair gebouwd en bieden een gezonde leefomgeving om oud in te worden”, aldus Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur van Greentogether. “We hebben de ecologische corporatiewoning in vele varianten: starterswoningen, remontabele en levensloopbestendige woningen, gezinswoningen en appartementen.” Een NeverEnding Kitchen biedt de bewoners een keuken die met de wensen van de klanten mee verandert. Dankzij de modulaire opbouw is elk onderdeel eenvoudig los te koppelen en te verwisselen. De opstelling en het uiterlijk zijn op ieder gewenst moment aanpasbaar.

Afvalberg

In heel veel producten zijn MDF en spaanplaat verwerkt. Deze producten zijn niet herbruikbaar en vormen daarom in de loop van de jaren een flinke afvalberg. Wereldwijd gaat het om vijftig miljoen ton per jaar. Dit komt omdat de materialen en panelen verlijmd zijn. Hierdoor zijn ze nauwelijks te scheiden tot pure reststromen, een voorwaarde voor hoogwaardige hergebruik. Daarnaast bevatten de verwerkte materialen ongezonde en giftige stoffen (zoals formaldehyde) die het milieu en de gezondheid schaden. In Nederland belanden jaarlijks zo’n 1,5 miljoen keukenkastjes op de afvalberg.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.