#Duurzaam Bouwen

Duurzaam wonen als consumentenproduct

Duurzaam wonen als consumentenproduct is de gedachte achter de winkel Reimarkt. In Enschede leidt dit in snel tempo tot 40.000 woningrenovaties.

40.000 woningen in Enschede in snel tempo renoveren én verduurzamen, en dat op een vernieuwende, klantgerichte manier. Dit was de uitdaging die marktpartijen werd voorgelegd in het traject MIO Duurzaamheid. Het traject is een samenwerking van de gemeente Enschede en de woningcorporaties De Woonplaats en Domijn, en moet leiden tot een nieuwe verduurzamingsaanpak. Na een uitgebreide marktconsultatie is Reimarkt Enschede als beste uit de bus gekomen. Het concept: de eerste winkel waar huurders en particuliere eigenaren duurzaam wonen zó uit het schap kunnen kopen. Reimarkt Enschede is een 100% marktinitiatief van ten Hag makelaarsgroep, aannemers Trebbe en Nijhuis samen met KUUB en KAW, de grondleggers van deze nieuwe systematiek.

Retailformule

Tot dusver werd de verduurzamingsmarkt gekenmerkt door een versnippering van partijen, onduidelijkheid over het aanbod en de prestaties daarvan, en een lastige financiering. Voor woningeigenaren een reden om niet tot verduurzaming over te gaan. Bij Reimarkt kunnen huurders en particuliere eigenaren de verduurzaming van hun woonhuis kopen als een regulier consumentenproduct. Reimarkt werkt als een echte retailformule: groot aanbod, eerlijke concurrentie, persoonlijk advies en heldere financiering. Dit laatste wordt geregeld in een nieuwe financiële constructie, waarbij de besparing van de toekomstige energiereductie terug gaat naar de leverancier. Winst voor de bewoner: een zuinig en comfortabel huis zonder extra kosten.

Duurzaamheidsadvies

Marketing moet mensen bewust maken om duurzamer om te gaan met energie en de stap naar Reimarkt te zetten. Via de website kunnen bewoners een gratis duurzaamheidsadvies op maat aanvragen. De klant kan online en offline terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens het aankooptraject.

MIO Enschede wil met de keuze voor Reimarkt de verduurzaming in Enschede versnellen. Daarmee zorgt MIO Enschede voor een kanteling in de bouwsector. Deze kanteling steunt op de wet der grote getale: door de omvang van de opgave kunnen consortia van marktpartijen investeren in nieuwe aanpakken, goedkopere productie en nieuwe financieringswijzen. Daardoor is het voor het eerst mogelijk om, net als bij consumentengoederen, aan strategische productontwikkeling te werken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.