#Duurzaam Bouwen

Duurzame en circulaire gevelinnovaties gezocht

Met de grootste vastgoedportefeuille van Nederland staat Rijksvastgoedbedrijf voor een enorme uitdaging om aan BENG-eisen te voldoen en de circulaire en duurzame rijksbrede doelstellingen waar te maken. Dit kunnen zij niet alleen.

Rijksvastgoedbedrijf nodigt producenten, leveranciers en gevelbouwers daarom uit om duurzame en circulaire gevelinnovaties aan te dragen en samen met het hen te bouwen aan een duurzame en circulaire toekomst. De te renoveren gevel van het Rijkskantoor aan de Lange Kleiweg 34 in Rijswijk huisvest Rijkswaterstaat en fungeert als Proeftuin voor Duurzame Technologie.

Trendsettende innovaties

Het doel van deze renovatie is proactief trendsettende innovaties te stimuleren. Innovaties die aantoonbaar leiden tot energiebesparing, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, bijdragen aan klimaatadaptatie, circulair bouwen en/ of versterking van de biodiversiteit. Succesvolle innovaties kunnen vervolgens bij andere gebouwen in de portefeuille van het Rijksvastgoedbedrijf worden toegepast. De innovaties kunnen variëren van zonnepaneel tot koudebrugonderbreking en van biobased isolatiemateriaal tot energiezuinige elementengevel. Alles is welkom, zolang het aantoonbaar bijdraagt aan energie-efficiëntie, biodiversiteit, circulariteit of klimaatadaptatie.

Toepasbaarheid onderzoeken

Alle innovaties worden na ontvangst door het Rijksvastgoedbedrijf, in samenwerking met Frontwise Facades en Transformeer.com, op basis van technische documentatie geanalyseerd op toepasbaarheid en opschaalbaarheid in de portefeuille. De betreffende leveranciers worden uitgenodigd voor een vrijblijvend individueel gesprek om de mogelijkheden voor toepassing door Rijksvastgoedbedrijf verder te onderzoeken. Direct toepasbare innovaties kunnen in aanmerking komen voor toepassing in andere projecten binnen de Rijksvastgoed portefeuille.

Innovaties indienen

Innovatie documentatie kan gestuurd worden naar info@frontwisefacades.nl onder vermelding van ‘Gevelinnovaties RVB’. De deadline voor het indienen van innovaties voor dit project is maandag 4 November.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.