#Duurzaam Bouwen

Duurzame Huizen Route verwacht meer publiek

De Nationale Duurzame Huizen Route verwacht voor de komende editie – 2 en 9 november – een groei in zowel het aantal mensen dat hun duurzame huis openstelt als publiek dat daar op af komt. In 2018 openden meer dan 500 huiseigenaren hun deuren en bezochten ruim 5.000 bezoekers een duurzaam huis.

Met de overheidsplannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route stellen gastvrije huiseigenaren hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers. Dat biedt een mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen. 

Duurzaamheid en wooncomfort

De Duurzame Huizen Route is een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen. Ruim 1.300 huiseigenaren delen via www.duurzamehuizenroute.nl hun ervaringen. Bezoekers kunnen hier kennis opdoen en krijgen de mogelijkheid om online vragen te stellen.

Naast dat verduurzamen van de woning bijdraagt aan een beter milieu en besparing oplevert, is in veel woonverhalen terug te horen dat het wooncomfort enorm toegenomen is. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route onder de bezoekers blijkt dat 86% van de bezoekers de opgedane kennis wil toepassen in hun eigen woning.

Video’s

Bekijk hier een aantal naar aanleiding van de editie van 2018:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.