#Duurzaam Bouwen

Eerste circulaire badkamer opgeleverd

De eerste circulaire badkamer van Nederland is een feit. Woningcorporatie de Alliantie heeft dit samen met aannemingsmij Intersell opgeleverd. De wandtegels in deze badkamer zijn volledig gemaakt van plastic drinkflesjes en het sanitair is tweedehands verkregen. Deze unieke badkamer staat in een woning van de Alliantie in de wijk Noord Oost in Hilversum.

Tegels van petflesjes

De circulaire badkamer is een idee van Hendrik Kemphorst van Intersell. “In deze badkamer zijn alle wandtegels volledig gemaakt van gerecyclede petflesjes. In 1 m2 tegels gaan ongeveer 302 flessen. Dit betekent dat er bijna 3.400 flesjes in de badkamer zijn verwerkt. Niet één tegel is hetzelfde. Dat maakt deze badkamer uniek. De spiegel en de wastafel bijvoorbeeld zijn afkomstig uit een oude kliniek en daarna opgeknapt.”

Minder CO2-uitstoot

Deze circulaire badkamer draagt bij aan de ambitie van de woningcorporatie: een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Er wordt namelijk 60 procent minder CO2 uitgestoten ten opzichte van het vervaardigen, plaatsen en onderhouden van een reguliere badkamer.

De Alliantie maakte een video over dit project.

1 reactie op “Eerste circulaire badkamer opgeleverd

  1. Gewoon weg top! Een hele mooie vorm van recyclen: wandtegels gemaakt van plastic flessen. En ook nog 60% minder CO2 -uitstoot, wat een fantastisch nieuws voor ons milieu. Bedankt voor dit artikel.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.