#Duurzaam Bouwen

Eerste circulaire keuken in gebruik

Foto: Serge Ligtenberg

DSM-Niaga heeft de eerste circulaire keuken van cellulose afval in gebruik genomen. Deze NeverEnding Kitchen, het keukenconcept van TRIBOO, is de eerste keuken ter wereld gemaakt van volledig circulaire Niaga-panelen.

In de panelenfabriek van DSM-Niaga is onlangs een nieuwe bedrijfskeuken in gebruik genomen. De keuken is gemaakt van de eerste circulaire panelen ter wereld, gemaakt van cellulose-afval door DSM-Niaga. De panelen zijn vrij van giftige stoffen en volledig herbruikbaar.

QR-code

De keuken werd symbolisch in gebruik genomen door het plaatsen van een Niaga-tag met QR-code op de toegepaste panelen. De scanbare QR-code geeft toegang tot het materialenpaspoort met achtergrondinformatie over de gebruikte materialen. Daarnaast informeert het over hoe de panelen retourneert aan de producent. Die kan er opnieuw circulaire keukens van maken.

Grondstoffen behouden

Marc van der Heijden, directeur TRIBOO, vertelt: “Samen dagen we de status quo uit om in Nederland jaarlijks 1,5 miljoen keukenkastjes te redden van de afvalberg. Dankzij de modulaire opbouw van de keuken is de opstelling en het uiterlijk op ieder gewenst moment aanpasbaar. Zo gaat de keuken langer mee en kan met zijn tijd mee veranderen. Is de keuken toe aan vervanging, dan nemen wij de keuken weer terug. Dan maken we uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken. Zo verandert de keuken nooit meer in afval en garanderen wij een leven lang kookplezier.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.