#Duurzaam Bouwen

Eerste energienotanul-woning VolkerWessels klaar

VolkerWessels Vastgoed heeft zijn eerste 8 energienotanul-woningen opgeleverd in Huis ter Heide. Op de locatie Sterrenberg zijn twee blokken van 4 huizen gebouwd waarvan de prestaties zullen worden gemonitord.

Sterrenberg is een gebiedsontwikkeling waar volgens de principes van omgekeerde integratie een wijk van 400 woningen met zeven identieke nieuwe zorggebouwen wordt gebouwd. VolkerWessels Vastgoed werkt daarbij samen met ZorgID en de Stichting Abrona.

Monitoren

Energienotanul wordt gezien als de nieuwe standaard in de bouwwereld (vanaf 2020 is dit de wettelijke norm). Door het realiseren van deze 8 woningen heeft VolkerWessels Vastgoed veel ervaring met het bouwen van dit concept. De twee blokken van energienotanul-woningen verschillen technisch iets van elkaar. Eén blok van 4 woningen is uitgevoerd met een luchtwarmtepomp en het andere blok met 4 woningen maakt gebruik van warmte/ koude opslag in de bodem. De prestaties van beide systemen worden gemeten zodat het energienotanul-concept nog verder kan worden verbeterd. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een volgend aantal energienotanul-projecten.

Bij de ontwikkeling van het eerste energienotanul-concept zijn meerdere VolkerWessels-werkmaatschappijen betrokken; VolkerWessels Vastgoed, Boele & van Eesteren, Bébouw Midreth, Homij Technische Installaties, Aveco de Bondt, De Groot Vroomshoop, Dubotechniek en De Mors.

De Voorsprong

Grote bouwers zijn momenteel volop aan het ontwikkelen aan energienotaloze concepten voor zowel nieuwbouw als renovatie, zoals in het kader van de deal De Stroomversnelling. De aanjager van die deal, innovatieplatform Energiesprong, verkiest op 21 november tijdens de manifestatie De Voorsprong weer een aantal veelbelovende concepten.

1 reactie op “Eerste energienotanul-woning VolkerWessels klaar

  1. Gelukkig een betrouwbare partij. Wij zijn inmiddels bij okhuis geweest veel bla bla en verkooppraatjes blijkt het alleen een verkooppartij te zijn?? Terwijl ze zeggen ze produceren zelf. Relaties van ons hebben er zeer slechte ervaringen mee alles wordt beloofd en niets wordt gedaan ook nog eens slechte kwaliteit en maar niet te spreken van nazorg. Erna bij flexframe geweest idem dito slechte ervaring en er wordt te weinig op de details gelet veel gesproken veel beloofd door ene johan maar nakomen van de afspraken ho maar. Dus nu de weg naar volker wessels een bekende in de bouwwereld met nog eens een kapitaal achter de rug. Groet jan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.