#Duurzaam Bouwen

Eerste ervaringen met prestatiegarantie NOM

Wat zijn de eerste ervaringen met prestatiegarantiecontracten die bouwers afgeven bij nul-op-de-meterwoningen? TNO, RIGO, Van Beek en Energiesprong/Platform 31 doen hiervan verslag in een rapport.

Het rapport begint met een korte inleiding over wat Nul op de Meter is en hoe een prestatiegarantiecontract eruit ziet. De lezer vindt de negen belangrijkste factoren die een rol spelen bij het waarmaken van de gegeven garanties. Vervolgens gaat het rapport in op de Energiebundel en salderen. Ook worden de belangrijkste resultaten uit vier gemonitorde projecten gedeeld en wordt het hoe en waarom van monitoring uitgelicht.

Eerste ervaringen met prestatiegarantiecontracten voor nul op de meter woningen is een derde rapport in een serie evaluaties. Over de eerste twee, die over techniek en bewonersgedrag, interviewde aannemer eerder Niels Sijpheer, die de monitoring coördineert. Lees dat interview hier terug.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.