#Duurzaam Bouwen

Eerste prototypes Stroomversnelling opgeleverd

De vier grote bouwbedrijven die deelnemen aan de renovatiedeal Stroomversnelling hebben hun eerste prototype-woningen opgeleverd. Ieder bedrijf heeft een proefwoning uit de jaren 60 zo onder handen genomen dat ze ‘nul-op-de-meter’ zijn.

De bouwers garanderen dat de woningen bij gemiddeld gebruik evenveel energie opwekken als ze gebruiken. BAM, Dura Vermeer, Volker Wessels en Ballast Nedam zijn de bij de Stroomversnelling betrokken aannemers. Zij prototypen volgens de afspraak dit en volgend jaar, daarna wordt er opgeschaald en moet ook de rest van de markt aanhaken (vanaf 2016). Veel corporaties hebben zich al verbonden aan de deal.

Technieken

Bouwers hebben bij de eerste woningen bekende technieken en innovaties gecombineerd met innovaties zoals 3D woning-inmeting, een extern installatieportaal, gelijkstroom in plaats van wisselstroom, minimale bouwtijd door prefab gevels en huuraanbod van A+++ witgoed.

Hieronder een filmpje waarin bouwers vertellen over hun ervaringen tot dusver. Meer info staat op de tijdelijke website van de Stroomversnelling.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.