#Duurzaam Bouwen

Eisen gezonde kantoren in rapport

Partijen die kantoren willen (her)ontwikkelen die naast energiezuinig ook gezond, comfortabel en productiviteit-bevorderend zijn, kunnen hiervoor het onlangs verschenen Programma van Eisen Gezonde Kantoren 2018 raadplegen.

De kantorenmarkt is in beweging. Nieuwe kantoorpanden verrijzen, bestaande kantoorgebouwen worden gemoderniseerd, monumenten worden omgebouwd naar kantoren. De energieprestatie krijgt daarbij tegenwoordig standaard veel aandacht. Maar welke garanties zijn er dat de kantoren na oplevering ook goed genoeg scoren op de aspecten gezondheid, comfort en productiviteit?

Uitreiking

Het rapport Programma van Eisen Gezonde Kantoren is ontwikkeld door RVO, VLA, Platform Duurzame Huisvesting en TVVL. Het biedt een handreiking aan partijen die kantoren willen (her)ontwikkelen die niet alleen energiezuinig, maar vooral ook gezond, comfortabel en productiviteit-bevorderend zijn. Atze Boerstra (BBA Binnenmilieu, TVVL Impuls) presenteerde tijdens de TVVL Techniekdag het rapport PvE Gezonde Kantoren. Remi Hompe (Branchemanager VLA) en Henk Willem van Dorp (Voorzitter TVVL) overhandigden dit rapport aan Diederik Samsom, onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving.

Ondersteuning

Bij nieuwbouw en renovaties van kantoorpanden zullen er vooraf eisen geformuleerd dienen te worden waarop ontwerpers, installateurs en aannemers hun plannen kunnen baseren. Om hen hierbij te ondersteunen heeft het Platform Gezond Binnenklimaat het ‘PvE Gezonde Kantoren 2018’ laten opstellen.

Het gehele rapport is te downloaden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.