#Duurzaam Bouwen

Emissieloze afwerkspaan zonder snoer

Twee jaar na de emissieloze trilnaad komt machineleverancier Lievers Holland nu met de elektrische zero emissie afwerkspaan voor betonvloeren. Naar eigen zeggen de eerste in Nederland.

Van de 5.000 tot 10.000 machines voor betonverwerking die Lievers Holland jaarlijks aan bouwbedrijven levert, draait tweederde nog op een benzinemotor. Maar de vraag naar elektrische emissielose machines groeit. Met de zero emissie trilnaald en afwerkspaan komt Lievers daaraan tegemoet.

Machines vergroenen

“De bouwwereld is hierin nogal behoudend. Wij willen één van de voorlopers zijn in de verduurzaming van bouwmachines, omdat we zien dat er iets moet veranderen. Daarom zijn we met een team een aantal varianten zo goed mogelijk aan het vergroenen”, zegt Jowan van den Berg van Lievers Holland. “Volgend jaar komt de derde zero emissie machine op de markt.” Welke apparaat dat is, houdt hij nog even geheim.

Arbo-voordelen

Bedoeld om betonvloeren na het storten glad te maken, draait de K150Li afwerkspaan op een accu, is snoerloos en stoot geen CO2 uit. Een ander Arbo-voordeel: de elektrische afwerkspaan weegt ruim 20 procent minder (11 kg) dan de benzinevariant. Dat gecombineerd met de wendbaarheid maakt de machine uitermate geschikt om langs leidingen te manoeuvreren. Door het gebruik van een borstelloze elektromotor, heeft de machine een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.