#Duurzaam Bouwen

Energiemodule brengt apparaten duurzame installatie samen

Het Nieuw-Buinense installatiebedrijf Aalbers Installatie heeft onder de naam AtecEnergy een eigen ‘energiemodule’ ontwikkeld: een framewerk waarop de verschillende apparaten van een duurzame installatie al op elkaar zijn aangesloten en dat als één geheel geplaatst kan worden.

Het bedrijf is met deze tak ook toeleverancier van andere installatiebedrijven geworden. In nieuwbouw en renovatie is de installatie-skid of energiemodule in opkomst. Veel fabrikanten hebben er inmiddels één. Groot voordeel van de energiemodule is dat montagewerk geprefabriceerd kan worden, technische ruimten compacter worden – maar wel goed bereikbaar voor onderhoud – en faalkosten gereduceerd worden.

Energiemodule

De energiemodules bestaan uit stalen frames met daarin een binnendeel van een warmtepomp, buffervat van 200 liter, regelaar, WTW-installatie en omvormer voor de zonnepanelen. Deze kunnen als één unit in de bouw geplaatst worden. De echte innovatie zit hem echter in de software rondom dataverzameling en energiemonitoring, die het bedrijf in eigen huis heeft ontwikkeld met Europese subsidie. Een dashboard van waaruit alle woninggebonden energie een plek krijgt, die ook via de smartphone door de bewoner te raadplegen is.

Webinar kijken

Directeur Henk Meijer van Aalbers Installaties vertelt op donderdag 1 november in het webinar Snel en efficient naar all-electric wat het concept inhoudt, en hoe deze tak van sport een onderdeel is geworden van de strategie van zijn installatiebedrijf. U kunt het webinar gratis bekijken door hier te klikken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.