#Duurzaam Bouwen

Energietransitie: kijken bij de buren

De Nederlandse energietransitie staat nog in de kinderschoenen, maar één ding is al zeker: de vraag naar energiezuinige gebouwen neemt toe. “Een blik over de grens werpen kan de moeite waard zijn”, zegt Kai Esther Feldmann van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK).

Zij vervolgt: “Duitse bedrijven hebben al veel ervaring in het duurzaam bouwen en renoveren opgedaan, omdat bij onze buren de energietransitie al sinds 2010 van kracht is.”

BouwBeurs

De Bouwbeurs in Utrecht, die van 4 tot 8 februari 2019 plaatsvindt, biedt de mogelijkheid om Duitse bouwkundigen te leren kennen, ideeën uit te wisselen en bovendien om projectpartners te vinden.
Het belangrijkste contactpunt is de gemeenschappelijke stand van Noordrijn-Westfalen (NRW) in hal 7, stand B008. Zeven bedrijven uit NRW presenteren zich hier. Hun assortiment is divers, waaronder kozijnen en deuren met een uitstekende energiebalans, gevelprofielen en matrijzen voor architectonisch beton en design oppervlakken in de stijl van beton en metaal.

NRW-paviljoen

Het NRW-paviljoen is een project van NRW.International en wordt samen door de Duits-Nederlandse Handelskamer en NRW Handwerk international beheerd. De stand is vooral gericht op Nederlandse bouwondernemers, handelaren van bouwmaterialen, architecten en bouwkundigen die interesse in de Duitse bouwsector hebben en hierin graag contacten willen opdoen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.