#Duurzaam Bouwen

Energiezuinig bouwen: opleveren wat je hebt beloofd

SBRCURnet houdt in de maand juni weer twee zogeheten verdiepingsbijeenkomsten over deugdelijk en energiezuinig bouwen. Comfortabel, luchtdicht, gezond en energiezuinig bouwen met prestatiegaranties is niet los te zien van kwaliteit van bouwen.

Dat gaat niet vanzelf: het komt aan op zorgvuldigheid en aandacht voor kwaliteit. Zo creëer je meerwaarde voor de klant. Deelnemers aan de gratis bijeenkomst gaan na afloop weer naar huis met een schat aan praktijkgerichte kennis.

Onbewust onbekwaam

Veel bouwbedrijven claimen dat zij zeer energiezuinige, Nul-op-de-Meter of zelfs energieleverende woningen kunnen realiseren. Ervaringsdeskundige en expert Willem Koppen weet uit eigen ervaring dat er veel vakmanschap en oog voor kwaliteit nodig is om die claim waar te maken. “Ik kwam er achter dat ook ik met de beste intentie onbewust onbekwaam was. Dat geldt nog steeds voor bijna elk bouwbedrijf en vele timmerfabrikanten”, weet Willem Koppen van Koppen VastGoed in Heerhugowaard. Lees hier een eerder interview met hem in Aannemer en hier een artikel over sturen op kwaliteit bij het woningbouwproject Het Groene Kruid.

Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers op zeer inspirerende wijze op de hoogte gebracht van de wijze waarop zij hun bouwprestaties kunnen verbeteren. Dat leidt tot meer waarde voor de klant, minder uitvoeringsfouten én tot energiezuinige gebouwen die voldoen aan de prestatie-eisen op het gebied van energiezuinigheid. De bijeenkomst is gericht op leermeesters in de bouw, MBO-docenten en bouwbedrijven.

De bijeenkomsten zijn in Nieuwegein (18 juni) en Genemuiden (23 juni).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.