#Duurzaam Bouwen

Experimentele wijk voor duurzaam en circulair bouwen

Van Wijnen gaat op het voormalige Suikerfabriekterrein in Groningen experimenteren met innovaties op het gebied van duurzaam en circulair bouwen. ‘Frisse denkers en vernieuwers’ worden uitgenodigd om mee te doen.

De Loskade, zoals de nieuwe wijk gaat heten, is een pop-up wijk waar binnen ruimere kaders geëxperimenteerd kan worden. Tot 2030 zullen er 45 shortstay woningen worden gebouwd waarbij Van Wijnen anticipeert op de veranderende gebruikerswensen zoals compact, betaalbaar en zelfvoorzienend wonen.

Ruimere kaders

De circulaire producten die Van Wijnen ontwikkelt, worden hier de komende jaren getest. Met echte bewoners, met echte ervaringen en met ruimere kaders dan doorgaans geldend op het gebied van wet- en regelgeving, welstand en garanties. Zo wordt er volgens het bouwbedrijf ruimte gecreëerd voor revolutionaire oplossingen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Innovaties en optimalisaties

Van Wijnen zoekt partners en heeft een challenge uitgeschreven om frisse denkers en vernieuwers te vinden om samen duurzame en circulaire ambities waar te maken. Het bedrijf is specifiek op zoek naar innovaties en optimalisaties op het gebied van gevel- en dakafwerking, installatie-oplossingen en energieopwekking en –opslag. Aanmelden kan via www.deloskade.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.