#Duurzaam Bouwen

Fabrikanten stemmen bouwdetails af

De Kracht van de Combinatie is de naam van drie samenwerkende bedrijven die sinds februari hun producten voor verankering, bevestiging en luchtdichting van bouwcomponenten nauwgezet op elkaar afstemmen. Ze presenteren twintig uitgewerkte bouwdetails.

Aanleidingen zijn de aanscherping van de EPC-normen in het Bouwbesluit, de toegenomen aandacht voor luchtdicht bouwen en de gezamenlijke ambities van Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en Tremco illbruck op het gebied van duurzame oplossingen. De nieuwe alliantie zegt op deze manier vooraf en tijdens de uitvoering tijd te besparen en faalkosten te voorkomen.

De verandering van de EPC-normen in het Bouwbesluit en de noodzaak energieverbruik van gebouwen terug te dringen, verklaart de vlucht die luchtdicht bouwen neemt. De eisen die aan duurzame bevestiging en verankering worden gesteld nemen continue toe. Om duurzaam rendement voor bewoners, gebruikers en investeerders te vergroten is een planmatige aanpak noodzakelijk, aldus de drie deelnemende partijen. Zowel in nieuwbouw als bij renovatie.

Twintig bouwdetails

Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en Tremco illbruck hebben daarom gezamenlijk de basisdetails van twintig doorsnedes van verschillende bouwdelen uitgewerkt. Ze focussen op de woningbouw. Op de website www.dkvdc.nl zijn alle technische details opgenomen. Op het gebied van kozijn-gevelaansluitingen, dakconstructies en verdiepingsvloeren staat de optimale combinatie van de producten van de drie bedrijven in bestektekeningen geïllustreerd. Voor een groot aantal technische details zijn de oplossingen van de partners ingetekend, zodanig dat ze volledig op elkaar aansluiten.

Adviezen

Het is volgens de alliantie tevens een voordeel dat adviezen op elkaar worden afgestemd. Een gecombineerd advies in de vorm van een ankerplan (Gebr. Bodegraven) in combinatie met de juiste bevestigingsankers (fischer) en met de juiste luchtdichtingsproducten (Tremco illbruck), levert de aannemer op de bouwplaats direct voordeel, aldus de drie partners. De gecombineerde bestektekeningen zijn door Archidat opgemaakt. Er is een brochure die de tekeningen bevat met de oplossingen en daaraan gekoppelde producten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.