#Duurzaam Bouwen

Festival over Zeer Energiezuinige Nieuwbouw

Het Lente-akkoord houdt op 3 november het ZEN-festival 2016. Dat zal worden geopend door minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. Verder hebben onder andere Paul de Ruiter (Paul de Ruiter Architects), Ben van der Burg (ondernemer en innovator), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Wim van den Bogerd (Klimaatgarant) hun medewerking toegezegd.

ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, van bijna energieneutraal tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt (lees hier een eerder interview uit Aannemer terug). Koplopers laten ’s ochtends zien hoe zij een ZEN-woning aanpakken, ’s middags zijn er allerlei deelsessies over onderwerpen als BENG-eisen, nul op de meter en de Energieprestatievergoeding. Het voorlopige programma staat op de festival-website.

Kennispartners

Het ZEN-festival is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB: de marktpartijen in Lente-akkoord Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. Het ZEN-festival is voor hun leden, maar óók voor architecten, de toeleverende industrie, installatietechnische bedrijven en adviseurs.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.