#Duurzaam Bouwen

Filmpjes en factsheets over gezonde binnenlucht

Indicator van de binnenluchtkwaliteit in de NeroZero woning in Heerhugowaard.

VLA, TNO, RVO en TKI Energy slaan de handen ineen in het project Kennisontsluiting Gezond Gasloos. Doel: het onderwerp met behulp van filmpjes en factsheets vertalen naar bewoners.

Doordat woningen steeds beter geïsoleerd worden, neemt het belang van goede ventilatie toe. In een zeer luchtdichte woning zien we namelijk dat verontreinigingen door binnenbronnen langer in de woning aanwezig zijn. Veel bewoners zijn nog niet op de hoogte van de impact van de verontreiniging van deze binnenbronnen. Indien zij wel bekend zijn ontbreekt vaak de kennis om zelf actie te ondernemen, stellen de vier partijen.

Zij slaan de handen ineen om de kennis op dit onderwerp te vertalen naar de bewoner om zo een handelsperspectief te kunnen bieden. In het kader van dit project zal door VLA een vijftal filmpjes worden gemaakt om de door TNO ontsloten kennis aan consumenten over te dragen. De filmpjes worden op het nieuwe Gezonde Binnenlucht YouTube-kanaal geplaatst. Van de video’s zullen ook factsheets gemaakt worden.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.