#Duurzaam Bouwen

Geld voor schoner vervoer bouwplaatsen Rotterdam

Gemeente Rotterdam stelt, samen met het Rijk, 1,3 miljoen euro beschikbaar om het vervoer van en naar bouwplaatsen in Rotterdam efficiënter en schoner te maken.

Met deze subsidie wil de gemeente een verandering in de sector stimuleren, die leidt tot structurele afname van het aantal bouwgerelateerde ritten en het toenemend gebruik van uitstootvrije (elektrische) voertuigen.

Slimme en schone bouwlogistiek

De subsidie is bedoeld als een bijdrage aan de opstartkosten voor slimme en schone bouwlogistiek. Als aannemers en hun onderaannemers (zoals schilders) minder ritten maken om Rotterdamse bouwplaatsen te bevoorraden en waar mogelijk met elektrische voertuigen, dragen zij bij aan CO2-reductie en verbetering van de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de stad.

Bouwers en hun onderaannemers kunnen dit bijvoorbeeld doen door het gebruik van ‘bouwhubs’ buiten of aan de rand van de stad, waar materialen worden verzameld die vervolgens met volle voertuigen naar de bouwplaats worden gebracht.

Doelstellingen Rotterdam

De regeling sluit aan bij de doelstellingen van Rotterdam als duurzame, bereikbare en energiezuinige stad, met schone lucht en een fijne leefomgeving voor alle Rotterdammers.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.