#Duurzaam Bouwen

Gezocht: innovatief bouwbedrijf voor energetische renovatie

Dit zijn niet de woningen waar het om gaat.

De gemeente Amersfoort is op zoek naar een innovatief bouwbedrijf dat een energetische renovatie aan zeker tien woningen wil uitvoeren en voorfinancieren. Er is een miljoen euro beschikbaar als borgstelling.

Amersfoort, bijgestaan door de Provincie Utrecht en de regio Eemland, wil met de pilot werk maken van het idee dat renovaties woninggebonden kunnen zijn en niet door de bewoner gefinancierd worden. Er wordt een bouwbedrijf (of vastgoedonderhoudsbedrijf) gezocht dat de renovatie van tenminste tien woningen wil uitvoeren en geheel voorfinancieren.

Aflossing

De woningeigenaar lost deze voorfinanciering gedurende een aflossingstijd af. Verkoopt de eigenaar de woning tussentijds dan komt hij niet met een restschuld te zitten, want de volgende bewoner neemt de aflossing over.
De initiatiefnemers denken dit waterdicht te kunnen afspreken met behulp van het leerstuk van het ‘kwalitatief recht’.

Borgstelling

De miljoen euro van de gemeente is bedoeld als borgstelling voor de financiering die, naar men aanneemt, het bouwbedrijf zal moeten aanvragen bij een financiële instelling.

Aanmelden voor deze pilot kan tot 23 juni via TenderNed.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.