#Duurzaam Bouwen

Goedkopere vergunning voor duurzame (ver)bouwers

De stimuleringsmaatregel geldt onder meer voor zonnepanelen.

Wie duurzame bouwplannen heeft, hoeft in Den Haag per 1 januari 2018 minder te betalen voor de aanvraag van een bouwvergunning. Dat laat de gemeente onlangs weten.

De regeling geldt voor alle vergunningplichtige bouwprojecten, van particuliere verbouwingen tot grote bouwprojecten van wooncorporaties en projectontwikkelaars. De besparing hangt af van de gekozen bouwoplossingen: hoe duurzamer, hoe meer korting. Met een dergelijke stimuleringsmaatregel – die 1 januari 2018 ingaat – behoort Den Haag landelijk tot de pioniers.

Bij indiening van de vergunning geeft de aanvrager aan welke duurzame oplossingen in het bouwplan zijn verwerkt. Dat kan gaan om zonnepanelen, dubbel- of trippleglas, isolatie of een zonneboiler. Aan de hand van die gegevens wordt de duurzaamheidsscore van de plannen berekend. Den Haag maakt hiervoor gebruik van het GPR-beoordelingssysteem. De gemeente bepaalt de hoogte van de teruggaaf van de vergunningskosten aan de hand van de 1 tot 10 GPR-score.

Voor de ‘groene leges’-regeling, zoals de stimuleringsmaatregel wordt genoemd, heeft de gemeente Den Haag in totaal 5 miljoen euro beschikbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.