#Duurzaam Bouwen

Groen én isolatie in nieuwe dak- en gevelsystemen

Een groeiende marktvraag naar producten die groen en isolatie combineren, heeft geleid tot een samenwerking tussen de leveranciers FALK Bouwsystemen en Sempergreen. Samen gaan zij de keuze in hoogwaardige oplossingen op het gebied van natuurinclusief bouwen vergroten.

Zowel Sempergreen als FALK Bouwsystemen heeft de focus op circulaire en duurzame producten. De één met groene gevel- en groendaksystemen; de ander met circulaire sandwichpanelen voor dak en gevel. De komende tijd gaan de partijen intensief samenwerken aan de technische uitwerking van twee nieuwe dak- en gevelsystemen: FALK SemperGreenwall en FALK SemperGreenroof. Hiermee focussen zij zich voornamelijk op architecten en (groen)aannemers binnen de grootzakelijke markt.

Circulair en groen

Dennis Jordaan, commercieel directeur FALK Bouwystemen: “Na de lancering van CradleCore, ons circulaire sandwichpaneel, kregen we steeds vaker de vraag of onze panelen ook geschikt waren als drager van een verticale of horizontale groenoplossing. Samen met Sempergreen hebben we hier nu een oplossing voor bedacht die zowel groen als circulair is.”

Transitie vereenvoudigen

Circulair bouwen is voor veel partijen in de bouwwereld nog een abstract begrip. Om de transitie naar circulair bouwen te vereenvoudigen, gaan Sempergreen en FALK Bouwsystemen samen producten ontwikkelen. Waarbij circulaire doelstellingen vertaald worden naar de praktijk. Bij de uitwerking van de nieuwe producten worden de sandwichpanelen voor dak en gevel van FALK Bouwsystemen gecombineerd met de groene gevel- en groendaksystemen van Sempergreen. Deze gecombineerde systemen dragen bij aan het behalen van punten in BREEAM- en LEED-projecten.

Integrale aanpak

Henriette Vink, directeur Sempergreen Vertical Systems: ”Circulair en gezond bouwen vraagt om een integrale aanpak. In de producten van FALK Bouwsystemen zagen we duidelijke kansen tot synergie. Door samen innovatieve systemen te ontwikkelen willen we het bereiken van het doel ‘Nederland circulair in 2050’ versnellen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.