Partnercontent
#Duurzaam Bouwen

Help bij het verduurzamen van huizen: 3 tips

Werk je als aannemer of als projectontwikkelaar? Dan is de kans groot dat je steeds meer mensen tegenkomt die hun huis graag willen verduurzamen. Het meest slimme is om meerdere dingen tegelijk aan te pakken. Op die manier komen mensen in aanmerking voor een subsidie, waardoor ze (wellicht) meer geld te besteden hebben. Maar wat moet je mensen adviseren om eerst te laten doen? We geven je 3 tips!

1. Isoleren

Wellicht ligt deze tip wat voor de hand, maar het begint natuurlijk met het isoleren van een woning. Of het nu gaat om het isoleren van de gevel, de vloer, het dak of het glas; zonder isolatie vindt verduurzaming niet plaats. Door isolatie dalen niet alleen de kosten van de energierekening, maar het verbetert het ook wooncomfort van de bewoners.

2. Alternatieven voor gas

Een warmtepomp is een goed en duurzaam alternatief voor het gebruik van gas. Maar wanneer is een warmtepomp een goed idee? Een warmtepomp is een goed idee als er de komende 7 jaar geen plannen zijn om een woning aan te sluiten op een warmtenet. Je kunt mensen aanraden voor een hybride warmtepomp te gaan of juist voor een volledig elektrische warmtepomp. Dit hangt er vanaf of je een cv-ketel hebt en wat je budget is. Een hybride warmtepomp is namelijk goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp.

Mocht er in het huis een gashaard zijn, dan kun je ze ook direct aanraden om deze te vervangen. Een duurzaam alternatief is het toevoegen van een houtkachel of een bio ethanol haard.

3. Douchen met warmteterugwinning

Het slim gebruik maken van douchewater is ook een mooie verduurzaming. Dit komt doordat je de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude douchewater alvast op te warmen. Doordat het koude water wordt opgewarmd, scheelt dit in het gebruik van gas of elektriciteit. En je kunt de bewoners geruststellen: het wegstromende water komt niet in aanraking met het ‘nieuwe’ water. Dit loopt namelijk langs elkaar heen.

Dit artikel is partnercontent van Haardenexpert.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.