#Duurzaam Bouwen

‘Help, mijn klant wil een warmtepomp’

Een warmtepomp kan prima functioneren in een bestaande woning, maar dan moeten wel aan een aantal belangrijke randvoorwaarden worden voldaan. Alleen dán kan een een all-electric oplossing de klassieke gasgestookte ketel met succes vervangen.

Om installateurs wegwijs te maken in deze voorwaarden, en om het onderscheid te maken tussen feiten en fabels, organiseren technische groothandel Rensa en warmtepompleverancier Nathan op dinsdag 22 januari het webinar ‘Help, mijn klant wil een warmtepomp’. In een gratis, interactief online seminar worden kijkers in een uurtje bijgepraat over techniek en randvoorwaarden voor de toepassing van warmtepompen in bestaande woningen. Doelgroep van het webinar is de installateur die nog met vraagtekens of koudwatervrees kampt.

Uitdagingen en knelpunten

De warmtepomp wordt door de overheid naar voren geschoven als mogelijke opvolger van de CV-ketel in bestaande woningbouw. Maar aan de techniek zijn een aantal voorwaarden verbonden, zoals een goede isolatie (geringe warmtevraag) en een goed afgiftesysteem. Wanneer niet aan de voorwaarden wordt voldaan, kan dit leiden tot comfortproblemen. In het webinar beantwoorden technische specialisten, productmanager Erwin Janssen (Nathan) en technisch adviseur Steven Kok (Rensa Techniek) live kijkersvragen. Aan de hand van referenties gaat Harrold Hofsink van Cius Techniek zijn ervaringen delen. Ook het geluid van buitenunits wordt besproken. Een goed ontworpen en geïnstalleerde installatie mag geen problemen opleveren. In het webinar worden de vuistregels hierover besproken, en tips gegeven. Ook krijgen installateurs hulp bij systeemkeuzes, en hoe zij hun klanten het beste kunnen adviseren over verduurzamingsstappen.

Gratis aanmelden voor dit webinar kan via deze link.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.