#Duurzaam Bouwen

Hergebruikte bouwmaterialen bij 2dehandsbouwmaterialen.nl

Nicky Westerburger, bedrijfsleider 2dehandsbouwmaterialen.nl. (Foto: Peter Roek)

Materialenhubs, stadsmijnen, bouwmarktplaatsen, urban mining. Het zijn verschillende namen voor dezelfde trend: het oogsten en hergebruiken van bouwmaterialen. De bouwmaterialenhubs schieten de grond uit. ‘Probeer het vooral eens en zie de schoonheid ervan’, zegt Nicky Westerburger, bedrijfsleider bij 2dehandsbouwmaterialen.nl. Deel één van een drieluik.

“Mijn vader is dertien jaar geleden begonnen met de handel in nieuwe en gebruikte bouwmaterialen, zes jaar geleden ben ik ingestapt. Ik heb niet geleerd voor deze sector, maar werk er inmiddels zes dagen per week met veel plezier. Samen met mijn collega’s, waarvan enkele afkomstig zijn van Stichting Prisma en Amarant, timmeren we hard aan de weg. Een jaar geleden hebben we besloten om nieuw en gebruikt uit elkaar te trekken en 2dehandsbouwmaterialen.nl apart te positioneren. We zijn nu onderdeel van de Heezen Bedrijven (een sloop- en saneringsbedrijf, red.).”

Woningcorporaties en aannemers

“De eerste samenwerkingen met woningcorporaties zijn een feit we benaderen momenteel aannemers en bouwbedrijven. Dit is een mooie aanvulling van de particuliere verkoop waar we al bekend mee zijn en mee doorgaan. Ons bedrijf is groeiende, evenals de liefde voor circulariteit.”

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.