#Duurzaam Bouwen

Alternatieve manieren om bestaande woningen te isoleren

Het isoleren van bestaande woningen lijkt misschien een klus voor specialistische bedrijven, maar er zijn veel isolatiewerkzaamheden die juist door aannemers en klussenbedrijven kunnen worden uitgevoerd. Jan Roelof Hoving, bouwkundig specialist bij Vereniging Eigen Huis zet daarom deze werkzaamheden op een rij en legt uit waar de kansen liggen.

De afgelopen jaren is veel aandacht uitgegaan voor het verduurzamen van woningen. Volgens het trias energetica is de belangrijkste eerste stap het beter isoleren van de woning. Immers de meest duurzame energie is de energie die je niet nodig hebt.

Bij het isoleren wordt al snel gedacht aan het aanbrengen van vloerisolatie, het vullen van de spouw en het isoleren van het dak aan de binnenzijde. Gespecialiseerde isolatiebedrijven spelen hier specifiek op in. Deze bedrijven hebben -naast het feit dat ze het heel erg druk hebben – vaak een beperkt assortiment, terwijl er nog veel meer mogelijkheden zijn om woningen te isoleren.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.