#Duurzaam Bouwen

Houtskeletbouw centraal in cursus

Wie zijn kennis over houtskeletbouw wil vergroten, kan zich bij Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) inschrijven voor de cursus Houtskeletbouw. Op 17 en 24 april leren deelnemers alles over deze methode waarbij houten draagconstructies in een gebouw worden toegepast.

Houtskeletbouw, ofwel hsb, is een populaire bouwmethode in Nederland, omdat er veelal gebruik wordt gemaakt van duurzaam en volledig recyclebaar materiaal. Een gebouw is bij deze toepassing bovendien snel wind- en waterdicht, door toepassing van prefab elementen.

Intensieve training

De cursus Houtskeletbouw van EIB is er één met het label ‘intensief’. In twee dagen doen de deelnemers naast algemene kennis ook vakspecialistische kennis op; de theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de voordelen en toepassingsmogelijkheden van hsb, basiskennis tekening lezen, aansluitingen en opbouw van de elementen, en  verbindingen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.