Partnercontent
#Duurzaam Bouwen

HR++ glas versus Dubbel glas: welke optie is de beste keuze voor jouw project?

Als aannemer ben je ongetwijfeld bekend met HR++ glas en dubbel glas. Beide soorten glas zijn populair vanwege hun isolerende eigenschappen, maar wat zijn precies de verschillen tussen deze twee opties? En wat zijn de voordelen voor zowel jou als aannemer als voor de klant? In dit artikel bespreken we HR++ glas en dubbel glas in detail en helpen we je om de beste keuze te maken voor jouw project.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas, ook wel hoogrendementsglas genoemd, is een type dubbel glas met een zeer hoge isolatiewaarde. Het bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw, die gevuld is met een edelgas zoals argon. Deze spouw is bovendien extra breed en bevat een coating van metaaloxide, waardoor het glas nog beter isoleert.

HR++ glas heeft een U-waarde van 1,1 W/m²K of lager, wat betekent dat het zeer goed isoleert en warmteverlies beperkt. Dit maakt het ideaal voor gebruik in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Bovendien zorgt HR++ glas voor een betere geluidsisolatie en een hogere veiligheid dan enkel glas.

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, is een type glas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw. Deze spouw is gevuld met droge lucht of een edelgas zoals argon. Dubbel glas heeft een U-waarde van ongeveer 2,8 W/m²K, wat betekent dat het minder goed isoleert dan HR++ glas.

Dubbel glas is echter nog steeds een populaire keuze vanwege de lagere kosten en de verbeterde isolatie ten opzichte van enkel glas. Het is geschikt voor gebruik in oudere gebouwen en woningen waar HR++ glas niet mogelijk is. Dubbel glas vervangen kan dus altijd voor dit soort projecten.

Voordelen van HR++ glas

Als aannemer kun je veel voordelen halen uit het gebruik van HR++ glas in jouw projecten. Hieronder hebben we enkele belangrijke voordelen op een rijtje gezet:

Energiebesparing
HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel glas en kan dus aanzienlijke besparingen opleveren op de energierekening van de klant. Dit kan bijdragen aan een hogere klanttevredenheid en aanbevelingen voor toekomstige projecten.

Duurzaamheid
Het glas heeft een lange levensduur en is bovendien volledig recyclebaar. Dit kan bijdragen aan een duurzaam imago van jouw bedrijf en kan aantrekkelijk zijn voor klanten die waarde hechten aan duurzaamheid.

Comfort
HR++ glas zorgt voor een hoger comfortniveau voor de bewoners, doordat het de binnentemperatuur beter op peil houdt en tocht voorkomt.

Geluidsisolatie
Het glas heeft een betere geluidsisolatie dan dubbel glas, wat vooral in drukke of lawaaierige omgevingen een groot voordeel kan zijn voor de bewoners.

Veiligheid
HR++ glas is sterker en veiliger dan enkel glas en kan beter bestand zijn tegen inbraken of ongelukken.

Waardevolle investering
Het glas kan een waardevolle investering zijn voor de klant, omdat het de waarde van de woning kan verhogen. Dit kan op de lange termijn leiden tot hogere verkoopprijzen bij eventuele verkoop van de woning.

Voordelen van dubbel glas

Hoewel HR++ glas vele voordelen biedt ten opzichte van dubbel glas, kan het in sommige gevallen nog steeds voordeliger zijn om te kiezen voor dubbel glas. Hieronder hebben we enkele voordelen van dubbel glas op een rijtje gezet:

Kosten
Dubbel glas is over het algemeen goedkoper dan HR++ glas. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor klanten met een beperkt budget.

Geschikt voor oudere woningen
Dubbel glas kan een goede optie zijn voor oudere woningen waar HR++ glas niet mogelijk is vanwege de afmetingen van de ramen of andere beperkingen.

Verbeterde isolatie
Hoewel dubbel glas minder goed isoleert dan HR++ glas, biedt het nog steeds een aanzienlijke verbetering ten opzichte van enkel glas en kan het bijdragen aan energiebesparing en een hoger comfortniveau voor de bewoners.

Welke optie moet je kiezen?

Als aannemer is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw project. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder het budget van de klant, de leeftijd van de woning en de afmetingen van de ramen.

Als de klant een ruimer budget heeft en duurzaamheid belangrijk vindt, dan is HR++ glas waarschijnlijk de beste optie. Dit kan niet alleen bijdragen aan energiebesparing en comfort, maar ook aan een duurzaam imago van jouw bedrijf.

Als de klant echter een beperkt budget heeft of als de woning te oud is voor HR++ glas, dan kan dubbel glas een goede optie zijn. Dit biedt nog steeds een aanzienlijke verbetering ten opzichte van enkel glas en kan bijdragen aan energiebesparing en comfort voor de bewoners.

Dit artikel is partnercontent van Homedeal.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.