#Duurzaam Bouwen

Hulp bij kiezen duurzame installaties

Wat zijn de meest gebruikte duurzame installatieconcepten voor individuele woningen en hoe zijn die optimaal te koppelen aan de verschillende woningtypen in de bestaande bouw? De publicatie ‘Strategische keuzes in duurzame installaties’ geeft antwoord op deze vragen en is door Aedes, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Stroomversnelling en Onderhoud NL in samenwerking met experts gemaakt. 

De insteek van de publicatie is niet om te vertellen hoe het moet, maar “om een denkwijze aan te reiken op basis van opgedane ervaringen. We noemen het een ‘redeneerlijn’ waarlangs afgewogen kan worden welke installaties het best passen bij een bepaald woningtype”, zo is te lezen in het voorwoord. “Door alles overzichtelijk op een rijtje te zetten met behulp van een handzame redeneerlijn over duurzame installaties komen we een stap verder om de transitie naar een duurzaam verwarmde woningvoorraad te realiseren.”

Naslagwerk installaties

Daarnaast is de publicatie een naslagwerk voor iedereen die wil weten welke aandachtspunten belangrijk zijn bij het kiezen van duurzame installaties voor ruimteverwarming en warm tapwater. 

Download de publicatie

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.