#Duurzaam Bouwen

Huurwoningen luchtdicht renoveren 

Huurwoningen luchtdicht renoveren? Den Braven heeft hierover een gratis whitepaper gepubliceerd, gericht op woningcorporaties en betrokken bouwpartners.

Geluidsoverlast, tocht en kou in huurwoningen zijn eenvoudig te verhelpen als je beschikt over de juiste materialen en kennis. Toch is er veel onbekendheid over én zijn er ontevreden huurders. Dat motiveerde Den Braven voor de white paper ‘Luchtdicht renoveren, niet ingrijpend, wel energiezuinig’, speciaal voor woningcorporaties en betrokken bouwpartners.

Huurwoningen kunnen door kleine aanpassingen verbeterd worden, zodat bewoners weer tevreden huurders worden. “Regelmatig is er in de media aandacht voor huurders die ontevreden zijn over de staat van hun woning. Met name de isolatie laat te wensen over, met geluidsoverlast en kou in de winter tot gevolg. Dat huurwoningen en corporaties over deze problematiek zo in het nieuws komen is te voorkomen”, meent Marco van Haren, Commercieel Technisch Adviseur van Den Braven. Het bedrijf heeft state of the art-kennis over luchtdichte oplossingen in de bouw en industrie. “Woningen kunnen door kleine aanpassingen eenvoudig verbeterd worden, luchtdicht renoveren is de oplossing. Dat is niet ingrijpend, leidt tot wooncomfort en is bovendien een energiezuinige keuze.”

Concrete info en tips

De white paper ‘Luchtdicht renoveren, niet ingrijpend, wel energiezuinig’ geeft concrete handvatten waarmee een corporatie zijn doelstellingen en ambities ten aanzien van energiezuinige renovatie van huurhuizen kan waarmaken op een duurzame manier. Met praktische oplossingen voor geluidsoverlast en kou in huurwoningen.

Deel 1 van de white paper gaat onder meer over de aandachtspunten voor woningverbetering bij corporaties, de theorie van luchtdicht bouwen, geeft een overzicht van luchtdichte renovatieoplossingen en licht het belang van meten van luchtdichtheid toe. Deel 2 bevat het overzicht van producten die Den Braven aanbiedt voor luchtdicht renoveren: compressiebanden, folies, EPDM stroken, elastische polyurethaanschuimen en kitten. De white paper is gratis te downloaden op www.denbraven-dlb.nl

Handboek Duurzaam Luchtdicht Bouwen

Voor wie nog meer kennis en productinformatie zoekt gaf Den Braven recent ook het Handboek Duurzaam Luchtdicht Bouwen uit. Wie behoefte heeft aan tips en verwerkingsinstructies vraagt dit naslagwerk dat in de binnenzak past gratis aan op www.denbraven-dlb.nl, hij kan er ook gedownload worden. Dit is tevens het adres om de Compress Band Calculator te bestellen, een handig schuifsysteem dat helpt de woning luchtdicht te maken met de keuze voor de juiste compress band.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.