#Duurzaam Bouwen

Inspiratieboek duurzame kantoren

Peutz brengt samen met SBRCURnet en de Dutch Green Building Council (DGBC) het Inspiratieboek duurzame kantoren uit. Aan de hand van 15 recente projecten laat de publicatie zien op welke wijze invulling wordt gegeven aan duurzaam bouwen.

Duurzaam bouwen wordt steeds meer gemeengoed in Nederland. Het denken en doen op dit gebied heeft de laatste tien jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt in de hele bouwkolom. Bij opdrachtgevers en bouwers, maar ook bij adviesbureaus en in de installatiesector. De 15 voorbeeldprojecten in het boek – nieuwbouw en renovatie/herontwikkeling – maken dat duidelijk en laten zien hoe duurzaam bouwen in de praktijk vorm heeft gekregen.

Interviews

Naast projectbeschrijvingen staan in het ruim 180 pagina’s tellende boek ook interviews met de verschillende betrokkenen: DGBC, een opdrachtgever, een aannemer en diverse architecten. Zij vertellen over hun ervaringen bij het duurzaam bouwen en hun visie op dit onderwerp voor de toekomst.

Ter lering

De projecten worden vergeleken op onder meer energievraag en CO2-uitstoot, en hun score in de gebruikte duurzaamheid beoordelingsmethodiek. Met als doel om de sector te inspireren met de ervaringen uit de praktijk. De betrokken partijen worden ook naar mogelijke verbeteringen en de ‘lessons learned’ gevraagd, ter lering van de lezer.

Het boek is vanaf 4 juni verkrijgbaar bij SBRCURnet.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.