#Duurzaam Bouwen

Isolatieglas duurzamer dan gedacht

De milieubelasting van isolatieglas is onlangs opnieuw berekend en blijkt lager dan werd gedacht. De nieuwe, lagere score is nu opgenomen in de Nationale Milieudatabase.

45% minder belastend

Omdat glas steeds meer gerecycled wordt, daalt de milieubelasting ervan. De Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland liet daarom nieuwe berekeningen maken en paste de productiekaarten aan. Daaruit blijkt dat de milieubelasting van standaard isolatieglas bijvoorbeeld 45% gedaald is. De milieubelasting van triple glas daalde met bijna 30%.

Glasproductie steeds duurzamer

“De glassector zet grote stappen in het verduurzamen van het productieproces. Hierdoor is de uitstoot aanzienlijk verlaagd”, benadrukt Cor Wittekoek, secretaris van de Vakgroep GLAS bij Bouwend Nederland. “Deze nieuwe cijfers geven partijen als architecten en aannemers de mogelijkheid om met glas de milieu-impact van gebouwen te verlagen. Isolatieglas is een belangrijk product om gebouwen verder te verduurzamen, het energieverbruik terug te dringen en te zorgen voor een gezond binnenklimaat. Vervang daarom alle oude data en gebruik de nieuwe productkaarten zoals beschikbaar in de Nationale Milieudatabase.” De nieuwe productkaarten van de diverse samenstellingen van isolatieglas zijn inmiddels opgenomen in de Nationale Milieudatabase.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.