#Duurzaam Bouwen

Jaga ontwerpt circulaire ventilatie-unit

Beeld: Jaga

Jaga Climate Designs heeft samen met Klimaatmissie Nederland een circulaire ventilatie-unit ontwikkeld. Hun Oxygen2-systeem is doorontwikkeld tot een circulaire variant.

Modulair

De ventilatie-unit kreeg een aangepast, modulair ontwerp. Dat betekent dat onderdelen eenvoudig verwijderd, gerfurbished en teruggeplaatst kunnen worden. Jan Verdonck, New Business Manager Jaga: “Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook makkelijker in onderhoud.” Daarnaast kwam er een nieuwe behuizing. Was dit voorheen nog gepoederlakt verzinkt staal, het nieuwe model is gemaakt van EPP (Expanded Polypropyleen). Bij de productie van dit materiaal komt weinig CO2 vrij en het kan ook weer relatief eenvoudig hergebruikt worden.

Circulair in 2050

René Pie, ondernemer bij Klimaatmissie Nederland: “Bij Klimaatmissie Nederland helpen we woningeigenaren met het verduurzamen van hun woning. Daarvoor werken we samen met diverse partners om dit te kunnen realiseren. We waren op zoek naar een ventilatiesysteem passend bij de landelijke doelstellingen om in 2050 volledig circulair te zijn. Jaga was bereid en in staat om hun bestaande ventilatie-unit Oxygen2 tegen het licht te houden en te vernieuwen.”

Bekijk in de video hieronder hoe de nieuwe Oxygen2 tot stand kwam:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.