#Duurzaam Bouwen

KennisPartnerCoalitie voor nul-op-de-meter

Vijf kennis- en opleidingsinstituten die actief zijn in de bouw-, energie- en installatiesector gaan zich de komende jaren sterk maken voor de verdere opschaling van de renovatie van naoorlogse huur- en koopwoningen naar nul-op-de-meter.

Dit gaan ze doen door projectkennis over en ervaringen met ‘nul-op-de-meter’ woningen te delen. Tevens zullen ze ‘denk- en doe-capaciteit’ ter beschikking stellen. Vertegenwoordigers van DIO, SBRCURnet, BOB, Saxion en Stichting KIEN die zich hebben verenigd in de KennisPartnerCoalitie Energiesprong, hebben hiertoe een overeenkomst ondertekend. Zij nemen hiermee wat kennisdeling betreft de taak over van Energiesprong.

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in een van de eerste 55 rijtjeswoningen uit de jaren 70 in Heerhugowaard die in het kader van nul-op-de-meter volledig zijn gerenoveerd.

Kenniskloof

Jasper van den Munckhof, manager Energiesprong, licht toe: “Energiesprong is een innovatieprogramma dat tot eind 2015 wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Stroomversnelling Huur- en Koopwoningen heeft als doel om tot 2050 4,5 miljoen naoorlogse huur- en koopwoningen energieneutraal te maken. In totaal zijn inmiddels verspreid door het land zo’n twintig verschillende prototypes van woningen ontwikkeld en de eerste wijken zijn gerenoveerd. De kenniskloof is groot en er valt nog veel van elkaar te leren. Ik juich het initiatief van de KennisPartnerCoalitie Energiesprong daarom van harte toe. Het is een relatief brede coalitie met een groot maatschappelijk draagvlak. De coalitie zal er zeker aan bijdragen dat nul-op-de-meter woningen en gebouwen uiteindelijk mainstream wordt.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.