#Duurzaam Bouwen

Klimaatconcept StralendWarm voor woningbouw

Behaaglijkheid zelf regelen en verwarmd worden door snel beschikbare stralingswarmte. Dat is in een notendop het klimaatconcept StralendWarm, een systeemoplossing voor de woningbouw van Inventum, Henrad/Stelrad en Movair.

Deze week is dit concept te bewonderen op Building Holland in de Amsterdam RAI. StralendWarm werkt op natuurlijke ventilatie maar zonder de bekende raamroosters. Hierdoor ervaart de bewoner volgens de samenwerkende leveranciers geen koudeval of tocht maar verse, gezonde en voorverwarmde lucht.

StralendWarm is een compleet klimaatsysteem. Het wekt op een efficiënte manier warmte op met hernieuwbare energie. Het gebruikt de ventilatielucht uit de woning en maakt er warmte en warm tapwater mee. Bovendien stroomt de verse lucht onzichtbaar en gefilterd de woning in.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.