#Duurzaam Bouwen

Knauf Insulation opent kenniscentrum voor duurzaam bouwen

Knauf Insulation heeft haar nieuwe Experience Center in Visé België (vlakbij Maastricht) geopend. Een kenniscentrum om hoogstaand en duurzaam bouwen in Europa te stimuleren.

In het nieuwe, 500 vierkante meter grote, kenniscentrum staan constructiemodellen opgesteld van onder meer hellend dak, geventileerde façade, scheidingswanden, spouwmuur, voorzetwanden. Plus een installatie om houten prefab elementen te isoleren met inblaaswol.

Energiebesparing realiseren

Elke constructie toont in detail hoe je met de oplossingen van Knauf Insulation gericht energiebesparingen kunt realiseren in verschillende bouwtoepassingen. Je kunt er ook zien waar je op moet letten om de prestaties te maximaliseren op het gebied van brandveiligheid en een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Kennis bieden

Mark Leverton, Managing Director West Europa bij Knauf Insulation, licht toe: “We hebben in Europa te kampen met een tekort aan geschoold personeel en met dit kenniscentrum kunnen we installateurs de kennis bieden die nodig is in het vak.”

Bovendien wil Knauf Insulation de arbeidscrisis in de bouw binnen Europa aanpakken door installateurs via dit centrum op te leiden en de expertise te geven om echte energiebesparende prestaties te leveren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.