#Duurzaam Bouwen

Kunststof instortkanalen bestand tegen ruwbouw

Dyka heeft een nieuw systeem van ovale kunststof instortkanalen geïntroduceerd als alternatief voor de metalen instortkanalen voor ventilatie. Die raken in de ruwbouw vaak beschadigd door wapeningen, betonwater en onzorgvuldig werken.

De slagvaste (pvc-u) ovale kanalen (195×80 mm) en stijgleidingen (80, 125, en binnenkort 160 rond) zijn in plaats van vuilvasthoudende parkers met pvc-lijm te verbinden, en claimen door de aerodynamica minder geluid te produceren, en voor een betere doorstroom van lucht te zorgen. Dyka, fabrikant van onder meer pvc-buizen, heeft een volledig modulair assortiment van bochten en T-stukken ontwikkeld. Het systeem wordt vermarkt onder de naam Dyka Air.

Eerste project

Op dit moment wordt in Norg een eerste project gerealiseerd van 50 woningen door Zonderman Installatietechniek, zo laat Bert Boverhof van Dyka weten. “De prijsstelling is vergelijkbaar met metalen instortkanalen. De grote plus zit in snellere verwerking, minder risico op schade, en een beter presterend ventilatiesysteem.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.