#Duurzaam Bouwen

Kwart Nederlanders wil woning verduurzamen

Ruim een kwart van de Nederlanders is van plan om zijn of haar woning het komende jaar te verduurzamen. Dat blijkt uit het onderzoek Duurzaam Wonen van Multiscope. De meesten denken daarbij aan LED-verlichting en pv-panelen.

LED-verlichting op 1

De voorgenomen verduurzamingen komen neer op een investering van bijna 4 miljard euro op in totaal 2,1 miljoen woningen. De meest geplande investeringen zijn in LED-verlichting (23%), pv-panelen (18%) en een waterbesparende douchekop (14%). Vloer- en bodemisolatie en een HR-ketel (beiden 11%) worden het minst genoemd.

Isolatie en verwarming

Volgens de verwachting van de ruim 4000 ondervraagde Nederlanders gaat het grootste deel van hun investering op aan isolatie en verwarming: in totaal gaat 93%. De verwachte uitgaven voor waterbesparing en energiezuinige verlichting zijn veel lager.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.